Aku masih di sini...


Assalamualaikum..

Well, entry di siang hari... honestly, rasa sunyi...
So, I think.. writing is the best way.. maybe..
Act, banyak yang dah jadi a few months nih.. sangat-sangat banyak..
sampai sometimes rasa terjatuh and tak mampu nak berdiri lagi..

and honestly lagi.. aku sangat-sangat merindu seseorang...
even aku still lagi boleh tengok dia setiap hari..
tapi terasa 'jauh' sangat-sangat..
sampai dah tak mampu aku nak capai..
 penah rasa? 

tengok dia tersenyum,
tengok dia sihat,
tengok dia menjaga diri dia dengan baik..
aku dah mampu untuk tersenyum..
rasa bahagia hari-hari..
perasaan apa ni?
bodoh?

kenapa aku tak nak move on?
just leave him !
aku nak.. but i just cant !
kadang-kadang rasa cemburu !
tengok orang bahagia, tengok orang move on dengan mudah nya..
someone asked me,
he just break up with his girl...
but now, less than 3 months..
masing-masing dah bahagia dengan pasangan masing-masing..
he asked me, wont I do the same thing?

I wish..
It could be that easy for me..
I answered...
maybe we are not same..
aku dan dia sama-sama masih kat sini !
no new boyfriend ! no new girlfriend !
& aku masih rasakan perasaan yang sama..

We dont talk much..
tak bercakap langsung..
& sometimes we even walk right past each other without saying one word !
act like stranger !
but, those time.. when our eyes meet,
I know deep down, he's missing me as much as I miss him !

sometimes, aku harap yang kami tak pernah kenal..
bukan sebab aku menyesal..
I wont regret anything of him !
tapi, cuma sbb aku yang lembik..
with him, aku jadi bukan diri aku yang dulu !
with him aku jadi selemah-lemahnya..

mana pergi nya aku yang keras hati?
mana pergi aku yang degil?
aku masih degil..
degil untuk terus bersabar..
degil untuk terus pertahankan apa yang aku sayang..

Aku masih mahu...
Aku masih sayang..
Aku masih rindu...

Rindu dengan setiap gurauan...
Rindu bila dia usik-usik !
Rindu bila dia marah !
Rindu bila dia jadi nakal !
Rindu nak dengar dia panggil-panggil !
Rindu nak tengok dia sengih-sengih !
Rindu bila dia jeling-jeling !
Rindukan bahu yang bila aku bersandar terasa selamat..
Rindu !!!

Awak...
Sy masih kat sini...
sampai bila, sy pun takde jawapan untuk tu..
If awak bencikan sy, if awak btul-btul taknak kan sy dlm hidup awak..
Tlg sy.. 
Tlg doakan hati ini...
Tlg doakan kita sama-sama bahagia dengan haluan masing-masing..
Demi Allah, sy dah cuba..
tp semua tu takde makna bila semuanya hanya ada awk..
ingat tak apa yg sy selalu ckp?
untuk awak teruskan hidup awk tanpa sy, tu hak awk..
sy takkan menghalang, sbb sy takde hak..
tp untuk terus di sini..
tu hak sy.. tlg jangan halang sy..


untuk masa skrg, hati ni masih ikhlas untuk bertahan..
sbb sy masih yakin dengan hati sy, hati awk..
masa depan kita tak tau kan awk..
semoga awk akan hargai semua ni, selagi sy masih di sini..
sbb sy juga manusia biasa,
sy percaya,
akan sampai suatu masa bila sy btul-btul akan pergi jauh dari semua ni..


Orang cakap, makin kuat kita sayangkan seseorang..
makin kuat Allah uji kita..
dulu aku tak percaya.. mungkin sbb aku tak pernah lalui semua ni..
atau mungkin aku tak btul-btul sayang..
tp...


#to be continue


Thanks for reading!

0 comments: