Itu kerja Allah SWT..

 
Hola !
After a few months.. hoho..
Finally, ade jugak lah time sikit.. nak belek-belek.. curik-curik masa update bloggie sikit kan..
Ikutkan hati, perghh.. banyak gila kot benda yang Lya nak story..
Tapi, bila terpikirkan bende lain yang dok menanti dah tue..
Kta just review yang penting-penting dah la dulu yoo..
Act, entry nie dah lapok pun.. Adehh
Banyak kali dah buat draft but still tak publish-publish jugak...
okeyh, back to the most important thing yang I nak story... 
Fisrt of all, nak say jutaan congrats to all my friends yang dah pun
selamat melangkah ke fasa yang baru dalam hidup masing-masing..
Ada yang dah jadi isteri orang,suami orang,mama orang, bapak orang and also tunangan orang...
if nak buat list name satu-satu panjang jadi nye nanti, so I just cakap umum jer okeyh..
korang sendiri-sendiri tahu lah diri sendiri yer..
Doa Lya, smoga kalian semua berbahagia hingga ke akhir hayat..
Inha Allah, dengan izin-Nya... Aminn..
okeyh, jeles nih tau ! haha..
And for the special one, of kos la Cik Kembar kte nih !!


opss... no longer Cik okey ! 
but nak panggil Puan Kembar macam tak sodap di dengar pulak kan..
hehe.. kena tunggu kte dua-dua pegang title Puan baru officially boleh tukar panggilan eh ! hehe..
Congrats dear, selamat menjadi seorang isteri...
selamat melangkah ke satu fasa yang baru dalam hidup !
nothing much to say..
just..
take a gud care of urself ok...be a gud wife ! itu paling penting.. and,
 cepat-cepat bagi I anak sedara eh !!!
oh ya! di saat entry ni d 'publish' kan.. my anak sedara dah 5 months plus kot dalam tummy mama nye..
waaaa... acik Lya dah feeling excited giler nih !
#gila lapok entry nih ! aiyoo..

bila dah asyik kawan-kawan semua dok pakat naik pelamin kan,
telinga ni pun mula la panas dok dengar soalan cepumas..
from the makcik-makcik and the geng's plus kaum kerabat yang laen..
aduhai...
makcik.. itu kerja Allah SWT..
kalau boleh, esok jugak cheq nak kawen..
cheq pun teringin laaa,bukan nak teringin.. tapi, nak buat macam mana..
kalau nak story panjang, satgi makcik pulak panaih telinga nak dengaq kan?
senang crita macam ni la eh, apa kata makcik tolong doakan saya sat..
mintak cepat-cepat makcik dapat makan nasik minyak saya..
pastu cepat-cepat makcik dapat tengok anak saya..
saya nak anak kembaq tau ! tolong na.. blh? 

hihi.. kan syok kalau "makcik" ada blog..
okey makcik, jum layan sekeping dua pic cheq naa..


adios !


Thanks for reading!

#Aichummm..


Assalamualaikum wbt..

Well, dah hampir 5 bulan lebih tak menaip kat sini.. Jenguk apatah lagi..
Honestly, Lya rindu sangat nak be'blogging mcm dulu..
setiap hari, ada ja entry merepek yang nak share dengan korang kan..
emmm, harus di akui.. life sekarang tak macam dulu..
sekarang nih, "masa" tu dah jadi mcm limited sangat-sangat..
keja..keja..and keja.. huhu..
bercakap pasal "rindu".. banyak yang Lya rindukan.. 
Hanya Allah SWT yang tahu.. tak terucap dengan kata-kata rasanya..
Rindu sangat dengan housemate, kawan-kawan, my student life's..
Rindu Cik Kembar ! :(
Honestly kan.. Bagi Lya, life sekarang tak semudah dulu..
Yer lah, dulu kte just fokes study.. tak payah pikir laen-laen..
Sekarang, macam- macam yang perlu pikir kan..
And, situasi tue akan jadi sangat sukar bila kita harus membuat keputusan !
right? Well, itu lah yang di panggil kehidupan..

orait.. tak boley nak mengarut banyak-banyak..
got to go..
Selamat Berpuasa kawan-kawan..
Menikmati 10 malam terakhir dengan penuh syahdu..
oh ya ! In case Lya tak jenguk sini untuk 5 bulan yang akan datang, hehe..
Selamat Hari Raya in advance ya !
chiaw.. :)



Thanks for reading!