Just Be Careful !

Hola reader's !
tengah-tengah online tadi, ade sorang kawan facebook lya yang share kan artikel nih..
dari tajuk nye menarik minat lya untuk membaca..
and, bila dah terbukak and terbaca pulak..
i dont know ! rasa 'blur'..
tak tahu sama ada lya sebagai perempuan patot rasa berterima kasih sebab si penulis blogger 
cuba menegur pemakaian golongan muslimah sekarang ni ataupun sebaliknya?

I'll give you the link, korang tengok and judge lah sendiri okey?
cuma, pendapat peribadi lya perkara sebegini sebenarnya sangat lah mengaibkan seseorang..
siapa yang tak rasa malu bila gambar nye di 'upload' kan ke dalam blog and di kritik dengan kata-kata yang pedas tanpa kebenaran and tanpa pengetahuan tuan punya badan?
walaupun mayb niat penulis blog tersebut baik dan hanyalah sebagai teguran kan..
but whatever it is, tak sepatot nye lah wujud nya blog sebegini..
amik pic orang secara curi-curi.. tue pun seolah-olah dah mengganggu privacy orang kan..
entry yang ditulis pun meggunakan bahasa yang 'pedas',
senang cte boley sentap lah sesapa yang makan cili tue kan..

so, this is the link [http://tudung-candid.blogspot.com/]
and artikel yang lya baca adalah dari sini
 [http://mynewshub.my/2012/08/16/wanita-yang-bertudung-ingatlah-sebelum-kena/]

my advice.. untuk semua gadis-gadis kat luar sana... senang cte untuk semua yang
bergelar perempuan lah.. including myself !
cuba lah perbaiki apa yang kurang pada diri..
supaya perkara macam ni, which is menjadi 'mangsa' keadaan.. dapat di elakkan..
well, takde manusia yang sempurna kan?
tapi kte boleh cuba untuk berubah menjadi yang lebih baik !




Thanks for reading!

1 comments:

cerita best said...

cerita pakjoe datang terjah di blog nie... 4 c joe bg dekat blog nie cute,cun,comel,cantik niceeeeeee entry ..terjah sini sama k ada mcm2 tip tuto pakjoe nk kongsi dgn tuan blog..lg 1 klo tuan blog komen dekat blog pakjoe sekali pakjoe kn bls blk komen dekat blog nie,chat box pakjoe x kira k hihihihi :P http://pakjoe-pakjoe.blogspot.com/2011/12/korang-semua-jomlah-join-this-group.html