Pangkor Island...


Hey buddies! :)
Last week lya dengan family sempat lah spent time 3 hari 2 malam dekat Pangkor..
Ni first time lya ke sana.. Mood of course la excited,gumbira semua nye bercampur kan..
Almaklum la, first time.. hehe..
Perjalan dari Penang ke Lumut, memang sgt lah membosankan..
Ya Ampun.. ghase nye lamo bebeno kite dalam khete.. hihi..
Otw dalam kereta tue,sempat lah jugak interview abah tentang pulau pangkor nie..
Abah dah banyak kali pergi, kursus lah.. ape lah..
Abah cakap, takde pape pun kat situ.. tapi, pantai nye cantik..
So, korang.. sesape yang gemar aktiviti laut tue..
banana boat, snorkling lah bagai.. datang lah ! :)
Lepas hampir 4 jam jugak perjalanan, plus berhenti R&R semua..
Kami pun sampai lah ke jetty Lumut..
pssssttt !! ade kapal navy !!
and, kenangan pun menjelma kejap.. kejap jer ok! haha..
i'm not sure about the ticket price, sebab abah yang handle semua.. 
tapi tak salah RM10 untuk dua hala.. 
means pergi dan balik.. memandangkan kami pergi hari Jumaat.. so tak ramai sangat orang kat jetty..
tak payah nak Q boley tros jer masok ker tempat fery..
perjalanan pun tak lah lama, rasanya tak sampai sejam dah sampai ke pangkor..
act,korang boleh pilih tau nak turun kat jetty mana.. sebab masa lya pergi ni pun dia ade berhenti kat sesetengah tempat.. and, kalau korang pergi dengan pakej resort ker..
korang boleh deal tros lah dengan dorang.. contoh nye macam Marina Beach Resort..
they have their own ferry..


bila dah sampai tue, dah check-in semua.. sempat lah jugak belek sana sini..
for me, pangkor tak lah sehebat langkawi.. yer lah, pulau nye kecik jer..
tapi, yang menjadi daya tarikan mungkin pantai nya..
tak dinafikan memang cantik.. bersih sangat..
seronok nye kat sini sepanjang 3 hari.. memang btol-btol puas dapat makan makanan laut..
siap barbeque bagai.. hehe..
memandang kan takde banyak tempat nak pergi merayap.. nak shopping pun takde..
cuma mama jer yang seronok borong ikan kering, udang kering, bilis, keropok lah bagai kan.. hehe..
yer lah, cukup 2 jam naik 'van pelancong' plus singgah a few tempat yang menarik kat sini dah pun boleh di 'cop' kan sebagai round island..
mostly, pelancong yang datang sini lebih suka untuk menyewa moto dari kereta..
mengkin lebih senang nak round kot ! tapi, jangan terkejut..
sebab jalan-jalan kat sini sangat mencabar!
emm.. seriously, takde apa sangat lah kat sini.. 
Lya pun banyak habiskan masa dengan melepak kat pantai jer..
then balek resort tdo.. itu jer lah.. btol-btol holiday yang 'holiday' ! haha..
baju pun takyah nak melaram sangat.. kira nye btol-btol relaks and santai lah !
Sepanjang kat sini lya banyak pakai track-suit dgn t-shirt jer pun..
yes ! betul ! kata abah, alah takyah melawa.. lagipun orang-orang kat sini pun mcm tue.. hehe..
oh ya ! kat sini takde hotel tau.. semua resort jer.. not bad lah..
selesa.. harga pun tak lah mahal sangat.. terpulang pde kita lah nakkan penginapan yang mcm mana..
ok guys ! a little bit review about my holiday..
enjoy the pics ! yang tak seberapa...
dua-dua buat muka 'poyo' !
tapi yang paling poyo mesti la si baju hitam kan? 


adik-adik saya !

view waktu senja.. cantik kan?

haaa... kalau korang bertuah.. korang akan jumpa burung ni..
lya pun dah last day baru dapat tgk LIVE..
masa mula-mula abah cerita rasa tak percaya jugak.. apehal burung ni terlepas datang pangkor?
 
hurmmm... balik dari pangkor terus pergi jumpa budak comel ni !
rindu !!

ok.. bai..



Thanks for reading!

0 comments: