A whole day with 'my hero' !


Awak-awak ! kite takley tidow lah..
dats y lah mau update encik bloggie ni !
macam biasa, takde bende pun sbnr nye..
tp.. nak jugekkk update ! hahahaha..
#
so, meh-meh nak story cikit aaa.. sepanjang lya jd 'tokey' anggur nih kan..
si dia ni lah yg hari-hari jadi peneman tau !
macam-macam aktiviti kami buat hari-hari.. hehe !
sbnr nye, bukan lately nie jer.. tp selalu !!
and, slalu jugak lah menjadi kontroversi ble ada kengkawan yg tak bpe familiar dgn 
family lya, adik-bradik lya tgk our pics..
bende ni dari skolah lg tau !
'pakwe eh?'
'wahh ! sweet couple..'
kdg-kdg penat jugak nak nafikan.. macam 'artis' lah pulak kan.. haha..
mne tak nye, sebab ble keluar berdua boleh pulak peluk-peluk bahu bagai.. haha..
pssssttt ! jatuh saham ble org nk ngorat kite tau ! hehe..
si dia ni sbnr nye.. adik lya lah !
yes ! seibu and sebapa..
act, he's my hero ! he's very important person in my life !
tak caye? korang tgk kat sidebar tue.. :)
kami memg close dari kecik lagi lah.. sangat-sangat close..
slalu share problems, share rahsia..
kalau dulu nak buat bende 'nakal' takot pulak kantoi dgn abah, dia lah org yg slalu tlg jaga kan 'line' !
kalau nak pegi deting ker kluar dgn membe ker , dia lah jugak yang cover line..
sama lah jugak dgn dia..
memg totally berbeza lah dgn adik lya yg bongsu..
org kata, perempuan ni mesti lah lebih selesa kalau nak share something dgn perempuan jugak kan..
tp, lya lebih selesa dgn adik lelaki lya..
dari dulu sampai skrg, anything lya mesti tanya dia dulu..
if dia okey, baru proceed..
pssstt ! sama lah macam dlm hal 'pakwe' jugak !
and, alhamdulillah.. encik pakwe saya lulus !!!! yeayyy !
sama lah jugak if dia ade awek pun.. mesti dpt approval dulu..
then mesti kenalkan dgn kakak dia ni tau !
kalau kami b'gado pun, takkan lama punya.. paling lama sehari mesti baik balek..
then minta maaf, nangis-nangis sume ! tak boleh nak marah lama-lama lah..
hero saya ni jugak kelakar org nye tau, duduk seharian dgn dia boley kurus !
serius !! sebab nye, letih gelak.. penat melayan..
kuat mengusik nye.. Ya Allah..
so far, kami memg tak boleh nak berenggang.. mse lya duduk rumah sewa time study dlu pun,
kalau dua,tiga mggu tak balek jer.. mula lah dia buat ayat sedih kat chatbox..
tak pun asal hari khamis jer, mesti dia dah msg tanya.. 'kakak, this week balek rumah tak?'
hehe.. kalau jumpa kat rumah sewa.. masa nak balek, mesti kiss pipi !
macam dah jadi kebiasaan..
'kalau kakak dah kawen nanti pun, abg tak kira.. abg tetap akan sayang kakak..
lantak la suami kakak nak jeles ker apa ! abg nak cium gak pipi kakak ! '
see... sweet tak hero saya? hihi
bowling time !
karok time !
percaya tak? kami jalan pakai kasut macam ni ! hehe
adik ku sangat-sangat memahami minat kakak nye..
thanks dear !
'nothing can change my love for you'
'u will always be my hero'
sayang sangat !




Thanks for reading!

0 comments: