Makcik! Selamat menjadi seorang 'blogger' !


Hola reader's !
kabare? hope korang always sihat walafiat and berada dlm keadaan yg baik...
lya okey jer ! :)
cuma.... dah 39 hari jadi seorang perindu yg setia tau ! huuu~
hey awak ! saya rindu lah !!!!!
okey..okey.. enough ! kang tak pasal-pasal banjir lak.. hihi
back to Cik Entry..
act, entry ni khas utk kawan lya yg baru nak b'jinak-jinak dgn dunia blog ni..
slps sekian lama memendam rasa jer kan dok bace blog org hari-hari.. hehe..
so, ni kira nya official punye jemputan aluan lah for her...
tak nak mention nama, kang tutup muka setahun sbb malu pulak.. hehe
so, dear makcik !
i dunno whether you can make it or not, sama ada akan menjadi or hancus kan..
i'm here to help you !
dont wory, no tax ! hahaha..
pape pun b'usaha lah anda sehingga berjaya yer..
tak sabo den nak buat 'gempa bumi' kat blog awak !! hahahaha

# dunia blogger?
masih lagi satu 'dunia' yang baru utk lya walaupun boleh di katakan agak lama jugak lya b'blog..
tapi, secara jujur nya still banyak lagi benda yang lya tak pandai,
masih kena belajar..
paling penting,
lya bukan lah di tahap yg expert mcm blogger-blogger yg femes tu kan..
fatin liyana asri, maria elena, aizul marcello, irene nadia, lyssa fazureen, ben ashaari, hanis zalikha, nisa kay
and ramai lagi kalau nak mention kan !
but i really love to read their blog !

jadi seorang blogger ni pada lya, bermula dari minat membaca blog-blog orang...
dari situ, mula lah rasa cam excited sangat nak ada blog sendiri..
nak make-up blog cun-cun !
almost a year, for me.. blogging gives me a satisfaction !
kat sini, lya bebas nak meluahkan ape saja cerita..
about my feelings, sharing something dgn kawan-kawan blog..
sometimes takde bende pun yg nak share tue..
merepek meraban jer pun ! tapi rasa seronok utk 'menulis'.. sgt enjoy..

dari segi penulisan tue.. it depends on us lah, macam mana kte nak handle blog kta..
dari segi cara penulisan kte kat entry, penggunaan bahasa nye, gambar semua lah kan..
for me, kat sini macam 'tempat awam' tau.. tiap hari, tiap jam ade orang yang memerhatikan kita..
readers sume kan..
walaupun 'alam maya' jer, but orang still akan kenal siapa kte... kan?
so, bagi lya asal kan sesuatu benda yang korang nak share tue tak 'keterlaluan'..
itu adalah hak kita untuk nak 'menulis' kat sini..
lagipun sendiri punya blog kan?
suka hati lah ! hehe..
just.. ianya akan menjadi lebih baik, ble kita bersopan kat sini..
and respect each others..
pssst ! lya pun takde lah 'so nice' kan..
kadang-kadang bila marahkan orang tp tak mampu nak pi 'dush-dush' dia,
 kat sini lah jugak lepas geram ! hehe
biasa bro, manusia kan? :)

pssst ! dah makin ramai my friends yang berjinak-jinak jadi blogger..
i'm so happy !
oh ya ! and a new friends, THANKS !

and I Love My Mr.Bloggie !

orait.. till then, chiaw !


Thanks for reading!

0 comments: