Lima tempat yang saye perlu pergi tau !





Hola !
lame gak eh tak update bloggie saye nie... sibok bebeno yer !
alololo, cian my bloggie~
dear reader's...
smoge anda smua sihat, gembira dan bahagia hendak nye...
Insya'allah...
so, how's life?
mine? great !
Alhamdulillah...
okey, let's back to the top !

Dear encik pakwe ! please baca entry nie berkali-kali and baca btol-btol okeyh !
no lah ! just joking~ haha
so... this is my dreams... 
dunno akan tercapai or hnye akan kekal sbg 'dreams'...
but insya'allah... kalau ade rezeki kan...

#1 Maldives 
terletak di tengah lautan antara Sri Lanka and India...  sangat indah,sangat cantik...
takde pencemaran, tenang... mostly,memg nie adalah tempat fevret utk semua gadia-gadis 'letak' dalam wishlist dorg as a place for honeymoon ! kan..kan..kan?
me ! one of them ! heee~
but, mustahil lah kan utk nk sampai ke sana...
so, just biarkan ianya sebagai angan-angan dlu !
mne tawu jd nyata one day...
Maldives nie actually ade 1,190 pulau di sekeliling nye... and semuanya pun cantik-cantik !





#2 Jeju Island, Korea
merupakan pulau terbesar kat korea yang terletak di selatan semenanjung nye..
sumpah ! teringin gla nak jejak kaki kat sini...

okey... nie antara tempat yang wajib di jejak kan kaki
serta di perlihatkan kepada mata kepala anda sendiri ketika anda di Jeju Island adalah..
Seongsan Ilchulbong (puncak matahari terbit)..



Manjanggul (gua manjang)..
gua yang terbentuk daripada gunung berapi !



Gunung Sanbang


Cheonjiyeon Waterfalls, ade tiga tingkat tau !



Jeongbang Waterfalls


and banyak lagi okeyh !


sambil-sambil tue kan, jenguk-jenguk lah Nami Island skali..
'winter sonata'


#3 Kota Romantis, Paris

act, tempat nie tak sepenting Korea..
cuma, there's something special yg membuatkan diri nie always
ter igau-igau kan Eiffel Tower !
pssstt ! act, i had a crazy dreams ! crazy things ! yg sangat-sangat teringin nak buat
dengan berlatar belakangkan eiffel tower !
what?
no ! taknak share...
let it b my secret ! syyyyhhhhh..



#4 Cruise Ship
orait ! selain Jeju Island... nie adalah perkara kedua yang sangat penting !
teringin gla kot !
act, tak kesah lah kemana pun destinasi nye kan...
asal kan naek bnde nih, kre okey lah tue kan...
psssttt ! nie lah impian saya since skolah lg tau..


#5 Makkah Al-Mukharamah
this place selalu di hati...
mne ade manusia yg bergelar seorang 'Islam' takde keinginan utk ke sini kan...
cuma mungkin belum masanya...
sangat-sangat teringin nak ke sana..
nak cium 'Hajarul Aswad'
nak tunaikan setiap ibadat....
Insya'allah, satu hari nanti...


okey tue jer...
sbenar nye, kalau di ikutkan 'kemahuan' hati...
satu dunia nak jelajah kan...
bak kata org, jauh perjalanan luas pandangan...
tp, tak lah semudah tue kan.. kalau petik jari jer boley sampai, senang cita !
ehem ! well... tak salah nak angan-angan...
mne tau dpt pegi honeymoon kat salah satu tempat wishlist tue !
hey encik pakwe !
simpan duet dari skrg tau ! hahaha
okey chiaw~
salam


Thanks for reading!

0 comments: