It makes me feel to get married!!!



Hey guys! Weehhoo.. I'm back! Selepas 'menghilang' utk seketika.. hehe.. 
Act, I've just seen a few pics of Irma Hasmie solemnization.. and.. my first impressions is.. 
Woww!! terpaku seketika.. and adekah anda tahu? 
It makes me feel to get married!!! yes.. seriously!! rase nak kawen sekarang jugak! hehe..
honestly, rasa seronok tengok orang-orang sekeliling..
tengok kawan-kawan saya, yang semuanya sedang melangkah ke satu 'fasa' yang baru dalam hidup..
who are getting married, who are being someone fiancee..
'Selamat Melangkah'
Semoga perjalanan kalian diredhai oleh-Nya..
mine? masa saya belum tiba.. :)
but, please pray for me ok.. mana tau esok lusa ada 'prince charming' yang datang naik 'kapal terbang' dengan misi untuk melarikan pengantin perempuan nye.. so sweet! haha.. *berangan*
Btw.. Irma looks gorgeous,btol-btol nampak seri pengantin nye tau..
sama cantik,sama padan.. they looks perfect for  each other..
so, barakallah Irma Hasmie & Redza!


# kesemua gambar-gambar yg saya kongsikan adalah daripada 'The Kliker'





Oh ya ! congrats to my lovely 'Cik Kembar' yang bakal menjadi tunangan orang..
lepas bertunang ni, cepat-cepat kawen pulak yer..
cheq lapaq nasik minyak oii !! haha..
daaaa..





Thanks for reading!

A whole day with 'my hero' !


Awak-awak ! kite takley tidow lah..
dats y lah mau update encik bloggie ni !
macam biasa, takde bende pun sbnr nye..
tp.. nak jugekkk update ! hahahaha..
#
so, meh-meh nak story cikit aaa.. sepanjang lya jd 'tokey' anggur nih kan..
si dia ni lah yg hari-hari jadi peneman tau !
macam-macam aktiviti kami buat hari-hari.. hehe !
sbnr nye, bukan lately nie jer.. tp selalu !!
and, slalu jugak lah menjadi kontroversi ble ada kengkawan yg tak bpe familiar dgn 
family lya, adik-bradik lya tgk our pics..
bende ni dari skolah lg tau !
'pakwe eh?'
'wahh ! sweet couple..'
kdg-kdg penat jugak nak nafikan.. macam 'artis' lah pulak kan.. haha..
mne tak nye, sebab ble keluar berdua boleh pulak peluk-peluk bahu bagai.. haha..
pssssttt ! jatuh saham ble org nk ngorat kite tau ! hehe..
si dia ni sbnr nye.. adik lya lah !
yes ! seibu and sebapa..
act, he's my hero ! he's very important person in my life !
tak caye? korang tgk kat sidebar tue.. :)
kami memg close dari kecik lagi lah.. sangat-sangat close..
slalu share problems, share rahsia..
kalau dulu nak buat bende 'nakal' takot pulak kantoi dgn abah, dia lah org yg slalu tlg jaga kan 'line' !
kalau nak pegi deting ker kluar dgn membe ker , dia lah jugak yang cover line..
sama lah jugak dgn dia..
memg totally berbeza lah dgn adik lya yg bongsu..
org kata, perempuan ni mesti lah lebih selesa kalau nak share something dgn perempuan jugak kan..
tp, lya lebih selesa dgn adik lelaki lya..
dari dulu sampai skrg, anything lya mesti tanya dia dulu..
if dia okey, baru proceed..
pssstt ! sama lah macam dlm hal 'pakwe' jugak !
and, alhamdulillah.. encik pakwe saya lulus !!!! yeayyy !
sama lah jugak if dia ade awek pun.. mesti dpt approval dulu..
then mesti kenalkan dgn kakak dia ni tau !
kalau kami b'gado pun, takkan lama punya.. paling lama sehari mesti baik balek..
then minta maaf, nangis-nangis sume ! tak boleh nak marah lama-lama lah..
hero saya ni jugak kelakar org nye tau, duduk seharian dgn dia boley kurus !
serius !! sebab nye, letih gelak.. penat melayan..
kuat mengusik nye.. Ya Allah..
so far, kami memg tak boleh nak berenggang.. mse lya duduk rumah sewa time study dlu pun,
kalau dua,tiga mggu tak balek jer.. mula lah dia buat ayat sedih kat chatbox..
tak pun asal hari khamis jer, mesti dia dah msg tanya.. 'kakak, this week balek rumah tak?'
hehe.. kalau jumpa kat rumah sewa.. masa nak balek, mesti kiss pipi !
macam dah jadi kebiasaan..
'kalau kakak dah kawen nanti pun, abg tak kira.. abg tetap akan sayang kakak..
lantak la suami kakak nak jeles ker apa ! abg nak cium gak pipi kakak ! '
see... sweet tak hero saya? hihi
bowling time !
karok time !
percaya tak? kami jalan pakai kasut macam ni ! hehe
adik ku sangat-sangat memahami minat kakak nye..
thanks dear !
'nothing can change my love for you'
'u will always be my hero'
sayang sangat !




Thanks for reading!

Masak-masak versi malas !


Hola reader's !
ade yg sambut besday hari ni tak?
Hari ni ramai kawan-kawan 'mukabuku' lya yg sambut besday tau !
korang punya besday bila eh?
emm.. untuk kawan-kawan blog lya yg juge menyambut hari kelahiran pde hari ni,
lya ucap kan 'Selamat Hari Jadi' yer..
May Allah SWT Bless You, Dear..
smoga di murahkan rezeki, di panjangkan umur..
paling penting, happy-happy slalu yah !
oh ya !
besday lya, 06 October nanti !
jgn lupa 'hadiah' utk lya okeyh !
heeee.. no lah ! just kidding..
orait !
Entry 'merepek meraban' for today..
alkesah nye..
taaaadddddaaaaaaa !!
'Speghatti ala-ala Malas' 



specially made by 'chef-chef bersatu'... yeayy !
which is.. me and my adik-adik lah !
ntah ape mimpi ntah dorang tue... rajin bebeno hari ni masok dapur...
sama lah kakak nye ni pun, kalau idak.. harapan ler ! ngeh..ngeh..ngeh..
kalau Encik Pakwe tau nih, confirm t'kezut ala-ala rabbit nih ! :)
okey.. ayuh chef ! cara nak masak nye?
takde lah susah mana.. dah nama pun masak versi malas kan..
memg tersimple lah sangat..
firstly, macam biasa rebus spaghetti tue...
dah agak-agak lembut, enak nak di makan dgn kuah nye nanti, cukup lah tue..
ade sesetengah orang yg suka rebus 'bodo' jer..
means.. rebus smata-mata dengan air jer..
ade jugak yang suka letak sikit garam, letak marjerin ker..
so nanti akan rasa masin-masin lah skit speghatti nye tue..
ade jugak yang suka letak cheese ! 
nak buat kuah nye pulak, just guna 'prego' sauce jer..
macam-macam jenis ada, tp yg lya guna ni adalah 'prego original' punya..
kiranya yg sos kosong lah, btol-btol sos dia jer !
kenapa? sebab tue jer yg ada kat rumah ni.. heee~
kalau ikutkan, nak lg sedap korang guna lah yg ade mushrooms tue..
takpun pegi supermarket, pilih jer.. macam-macam jenis prego sauce yg ade kat pasaran..
okey, cara yang paling simple nak buat nye..
bukak jer tin, just panaskan then makan dgn spaghetti !
camtue pun boleh, cuma bg lya, lya lebih suka tumis kan bawang putih + bawang besar sikit..
then masukkan lah 'lauk-pauk' yang korang nak letak dalam tue..
tak kisah lah udang ker, isi ayam ker.. anything lah.. ikot yg korang suka..
tapi tadi, lya just letak sausage jer..
haha ! kenape? sebab nye.. dlm peti sejuk takde ayam,takde udang..
ape pun takdak ! yang ade makanan segera jer..
yg paling sesuai adalah sausage.. soooo, hentam !
then, last skali korang tuangkan lah sos prego tue..
make sure btul-btul masak..
make sure cukup rasa lah ape yang patot kan..
then angkat and serve !
masa korang serve tue pulak, kalau ade cheese slice.. taburkan lah sikit kat atas tue..
bukan ape, utk lebih umphh !
takpun letak sikit daun saderi, sebagai perhiasan..
nampak lah seri nye..
kalau takde macam lya nie, hentam saja lah ape yg ada k..
yg penting perut kenyang and pinggan sume licin !!


orait ! siap...
see... memg tersangat lah senang and simple kan..
oh ya ! dapur jgn lupa bersihkan yer..
mama korang tak tau lah cne kan.. mama saya confirm 'bising' punya ! hehehe..

okey, chiaw dulu..




Thanks for reading!

Dear... I'm upset !




Hey !
Awi Rafael..




seriously, lya memang minat dengan dia !
lagu-lagu dia, the way he dressing.. his style !
i like him !
but, beberapa hari kebelakangan ni ade terbaca a few article tentang dia..
bad things lah ! tapi, lya takde lah terkejut 'beruk' pulak kan..
lya terkejut ala-ala 'rabbit' jer... comel gitu tau !

article tue adalah tentang si dia yang bertatu, minum arak bagai..
siap dengan bukti gambar-gambar lagi..
no wonder lah slama ni tak pernah pun tgk pic dia berbaju 'lengan' pendek..
as a peminat, rasa upset tue for sure lah ada kan..
sbb slama ni, takde pun dia buat hal pape..
si awi rafael ni kalau korang nak tau, dia sgt-sgt rajin b'hubung dgn fans dia..
kalau dia online, korang tegur.. confirm akan berbalas..
kecuali lah kalau dia bz..
tak caye? tanya lah geng 'AwiDDicted'.. kan?
pssst ! since cite hot awi keluar, honestly.. lya gerun nak jenguk kat group tue..
bukan main berapi yer korang.. sabar-sabar..



emm..
tp kan guys.. sekarang dia pun dah insaf kan and dah pun mengaku salah dia..
everyone deserve a second chance kan?
kte tak boleh nak judge dia atas masa silam dia..
ape yang dah jadi tue, urusan dia dengan Allah SWT..
tapi..
patot 'tabik' spring lah jugak kat si awi ni, 
sebab sekurang-kurang nya dia berani mengaku salah dia..
siap minta maaf !
dekat group pun, awi personally post maaf and rasa kesal dia..
bukan nak backup sebab minat dia, tapi ade sesetengah artis tue lagi terok
perangai nye kan.. tapi takde lah nak mengaku mcm ni..
bohong,bohong and terus berbohong ade lah..


so, encik awi... terus berkarya yer..
jgn buat hal lagi !
saye suka awak ! eh ! silap...
saya suka lagu-lagu awak ! :)
always akan support awak jugak..
# Hadapi dengan senyuman !


# pssstt ! ble 'encik pakwe' call kan, 'Bila Aku Jatuh Cinta' lah bunyi nye... hehe


Thanks for reading!

Makcik! Selamat menjadi seorang 'blogger' !


Hola reader's !
kabare? hope korang always sihat walafiat and berada dlm keadaan yg baik...
lya okey jer ! :)
cuma.... dah 39 hari jadi seorang perindu yg setia tau ! huuu~
hey awak ! saya rindu lah !!!!!
okey..okey.. enough ! kang tak pasal-pasal banjir lak.. hihi
back to Cik Entry..
act, entry ni khas utk kawan lya yg baru nak b'jinak-jinak dgn dunia blog ni..
slps sekian lama memendam rasa jer kan dok bace blog org hari-hari.. hehe..
so, ni kira nya official punye jemputan aluan lah for her...
tak nak mention nama, kang tutup muka setahun sbb malu pulak.. hehe
so, dear makcik !
i dunno whether you can make it or not, sama ada akan menjadi or hancus kan..
i'm here to help you !
dont wory, no tax ! hahaha..
pape pun b'usaha lah anda sehingga berjaya yer..
tak sabo den nak buat 'gempa bumi' kat blog awak !! hahahaha

# dunia blogger?
masih lagi satu 'dunia' yang baru utk lya walaupun boleh di katakan agak lama jugak lya b'blog..
tapi, secara jujur nya still banyak lagi benda yang lya tak pandai,
masih kena belajar..
paling penting,
lya bukan lah di tahap yg expert mcm blogger-blogger yg femes tu kan..
fatin liyana asri, maria elena, aizul marcello, irene nadia, lyssa fazureen, ben ashaari, hanis zalikha, nisa kay
and ramai lagi kalau nak mention kan !
but i really love to read their blog !

jadi seorang blogger ni pada lya, bermula dari minat membaca blog-blog orang...
dari situ, mula lah rasa cam excited sangat nak ada blog sendiri..
nak make-up blog cun-cun !
almost a year, for me.. blogging gives me a satisfaction !
kat sini, lya bebas nak meluahkan ape saja cerita..
about my feelings, sharing something dgn kawan-kawan blog..
sometimes takde bende pun yg nak share tue..
merepek meraban jer pun ! tapi rasa seronok utk 'menulis'.. sgt enjoy..

dari segi penulisan tue.. it depends on us lah, macam mana kte nak handle blog kta..
dari segi cara penulisan kte kat entry, penggunaan bahasa nye, gambar semua lah kan..
for me, kat sini macam 'tempat awam' tau.. tiap hari, tiap jam ade orang yang memerhatikan kita..
readers sume kan..
walaupun 'alam maya' jer, but orang still akan kenal siapa kte... kan?
so, bagi lya asal kan sesuatu benda yang korang nak share tue tak 'keterlaluan'..
itu adalah hak kita untuk nak 'menulis' kat sini..
lagipun sendiri punya blog kan?
suka hati lah ! hehe..
just.. ianya akan menjadi lebih baik, ble kita bersopan kat sini..
and respect each others..
pssst ! lya pun takde lah 'so nice' kan..
kadang-kadang bila marahkan orang tp tak mampu nak pi 'dush-dush' dia,
 kat sini lah jugak lepas geram ! hehe
biasa bro, manusia kan? :)

pssst ! dah makin ramai my friends yang berjinak-jinak jadi blogger..
i'm so happy !
oh ya ! and a new friends, THANKS !

and I Love My Mr.Bloggie !

orait.. till then, chiaw !


Thanks for reading!

Lima tempat yang saye perlu pergi tau !





Hola !
lame gak eh tak update bloggie saye nie... sibok bebeno yer !
alololo, cian my bloggie~
dear reader's...
smoge anda smua sihat, gembira dan bahagia hendak nye...
Insya'allah...
so, how's life?
mine? great !
Alhamdulillah...
okey, let's back to the top !

Dear encik pakwe ! please baca entry nie berkali-kali and baca btol-btol okeyh !
no lah ! just joking~ haha
so... this is my dreams... 
dunno akan tercapai or hnye akan kekal sbg 'dreams'...
but insya'allah... kalau ade rezeki kan...

#1 Maldives 
terletak di tengah lautan antara Sri Lanka and India...  sangat indah,sangat cantik...
takde pencemaran, tenang... mostly,memg nie adalah tempat fevret utk semua gadia-gadis 'letak' dalam wishlist dorg as a place for honeymoon ! kan..kan..kan?
me ! one of them ! heee~
but, mustahil lah kan utk nk sampai ke sana...
so, just biarkan ianya sebagai angan-angan dlu !
mne tawu jd nyata one day...
Maldives nie actually ade 1,190 pulau di sekeliling nye... and semuanya pun cantik-cantik !





#2 Jeju Island, Korea
merupakan pulau terbesar kat korea yang terletak di selatan semenanjung nye..
sumpah ! teringin gla nak jejak kaki kat sini...

okey... nie antara tempat yang wajib di jejak kan kaki
serta di perlihatkan kepada mata kepala anda sendiri ketika anda di Jeju Island adalah..
Seongsan Ilchulbong (puncak matahari terbit)..



Manjanggul (gua manjang)..
gua yang terbentuk daripada gunung berapi !



Gunung Sanbang


Cheonjiyeon Waterfalls, ade tiga tingkat tau !



Jeongbang Waterfalls


and banyak lagi okeyh !


sambil-sambil tue kan, jenguk-jenguk lah Nami Island skali..
'winter sonata'


#3 Kota Romantis, Paris

act, tempat nie tak sepenting Korea..
cuma, there's something special yg membuatkan diri nie always
ter igau-igau kan Eiffel Tower !
pssstt ! act, i had a crazy dreams ! crazy things ! yg sangat-sangat teringin nak buat
dengan berlatar belakangkan eiffel tower !
what?
no ! taknak share...
let it b my secret ! syyyyhhhhh..



#4 Cruise Ship
orait ! selain Jeju Island... nie adalah perkara kedua yang sangat penting !
teringin gla kot !
act, tak kesah lah kemana pun destinasi nye kan...
asal kan naek bnde nih, kre okey lah tue kan...
psssttt ! nie lah impian saya since skolah lg tau..


#5 Makkah Al-Mukharamah
this place selalu di hati...
mne ade manusia yg bergelar seorang 'Islam' takde keinginan utk ke sini kan...
cuma mungkin belum masanya...
sangat-sangat teringin nak ke sana..
nak cium 'Hajarul Aswad'
nak tunaikan setiap ibadat....
Insya'allah, satu hari nanti...


okey tue jer...
sbenar nye, kalau di ikutkan 'kemahuan' hati...
satu dunia nak jelajah kan...
bak kata org, jauh perjalanan luas pandangan...
tp, tak lah semudah tue kan.. kalau petik jari jer boley sampai, senang cita !
ehem ! well... tak salah nak angan-angan...
mne tau dpt pegi honeymoon kat salah satu tempat wishlist tue !
hey encik pakwe !
simpan duet dari skrg tau ! hahaha
okey chiaw~
salam


Thanks for reading!