Sayee dah 'khatam' yang nih !!







Ohoiiii !!! hehe...
Yeayyy ! dah pun abeh bce novel nih !
Thanks again 'My Hero' sbb belikan...
Bidadari Salju by Mia Kiff !

kata saya ?
syok !!!
ade gila-gila... ade dendam... ade family... ade cinta !
bce novel nih, buat lya ase geram dgn watak si hero and si heroin...
zaman muda nye, si hero ya ampun... jgn ckp ler.. memg 'setan' nak mampos !
sampai kdg-kdg ase cam over lak prangai dia !
bwu budak skolah kot !

yang si heroin tue pulak...
ego dia tinggi siot ! mgalahkan 'gunung himalaya'
dendam kesumat dlm hati dia tue... perghhh !
berapi...

rasa cam kesian sgt kat si hero tue...
mcm org bodo pun ade !
watak-watak sekeliling nye pun menarik !

 # hehehe...
mesti korg tak phm kan...
pe lah yg minah nie melalut !
well... i memg tak reti bab-bab nk buat review nih...
tp pape pun, memg syiok la novel nie !
from 5 star, kte bagi 3 setengah !
cuma, biasa lah... takde yg perfect kan...
ade certain part yg bg lya... mcm tak sesuai utk di masukkan dlm cerita nie...
ade yg mcm tak logik...
Kayra ! somestime dia jd t'lalu over...
Hariz ! kdg-kdg terlalu bodoh...
but, tak di nafikan... ade certain part nye buat air mata ku mengalir...
overall, cte nie tntg lelaki yg btul-btul insaf dgn kesilapan dia di masa lalu
 and seboleh-boleh nye cuba utk menebus kesilapan tue lah...
at the same time, dia memg btol-btol cintakan dat lady yg dia buat slaha pde masa lalu tue...
but, sume bnda yg jd seolah-olah tak b'pihak pde dia..
dia slalu di salah erti kan...
and, si prempuan tue lak... jd seorang pendendam di sebabkan peristiwa tue...
menarik taw ! tak rugi lah kalaw korg beli...

Nway... Thumbs Ups Cik Penulis... !
cpt-cpt buat novel lagi yer...
nnt kte beli !! :)

Oh ya !
nah... sinopsi Bidadari Salju utk korg !

Kayra mula berasa seram sejuk, bulu romanya meremang, dia rasa geli geleman. Tolonglah, jangan berbicara soal lelaki, cinta dan perkahwinan. Janganlah ada yang berani bertanya soal ini kerana dia tak pernah terfikir sama sekali ekoran dendam silam dan rasa rendah diri.

Perjalanan hidup Kayra penuh berliku. Menempuhi zaman remaja yang amat menyedihkan. Diri di hina, keluarga di sisih oleh masyarakat. Semuanya angkara fitnah yang merobek maruah dan harga diri.

“Apa kata kalau aku jadi bapak ayam untuk kau, aku jual kau dengan harga seringgit. Buat apa mahal-mahal, bukan orang lalu pun tengok kau tu. Muka buruk macam ni, agaknya bagi free pun tak ada yang nak! Macam mana? Tak payah fikirlah, nama kau dah buruk, muka kau pun buruk, kau tak buat orang tetap tuduh yang kau buat!”.

Kayra hanya mampu menangis. Patutlah ramai yang memanggilnya bohsia, pelacur, perempuan balen. Dia popular dengan gelaran jijik itu. Ya Allah, sampai bila aku harus bertahan?

“Hei Kayra! Kau dengar sini, kalau kau cari pasal dengan aku lagi, aku boleh buat yang lebih teruk dari ini. Sampai kau dah malu nak hidup! Lagi pun, orang macam kau ni tak layak nak hidup, menyemakkan mata aku, menyusahkan hidup orang! Ingat amaran aku, kalau tak nahas kau! Tuihhh!” Hariz meludah muka Kayra dengan penuh benci dan jijik.

“Hariz bin Azman, aku tak kan lupa hari ini sampai bila-bila. Aku tak akan maafkan kau sampai aku mati! Jangan kau sesekali lupa yang muka buruk ni kau pernah ludah Hariz!!! Allah, akan membalas segala perbuatan keji kau pada aku.Kau adalah manusia yang paling aku benci!!! 

Lapan tahun berlalu, lelaki ini hadir semula dalam hidupnya. Jodoh cuba dijauhi, namun perancangan Tuhan tiada siapa yang tahu. Puas ditepis, puas dielak. Bekulah dirinya bagaikan bidadari salju namun ia tetap datang tanpa diduga. 




chiaw dlu eh ! bai


Thanks for reading!

0 comments: