Sayee dah 'khatam' yang nih !!







Ohoiiii !!! hehe...
Yeayyy ! dah pun abeh bce novel nih !
Thanks again 'My Hero' sbb belikan...
Bidadari Salju by Mia Kiff !

kata saya ?
syok !!!
ade gila-gila... ade dendam... ade family... ade cinta !
bce novel nih, buat lya ase geram dgn watak si hero and si heroin...
zaman muda nye, si hero ya ampun... jgn ckp ler.. memg 'setan' nak mampos !
sampai kdg-kdg ase cam over lak prangai dia !
bwu budak skolah kot !

yang si heroin tue pulak...
ego dia tinggi siot ! mgalahkan 'gunung himalaya'
dendam kesumat dlm hati dia tue... perghhh !
berapi...

rasa cam kesian sgt kat si hero tue...
mcm org bodo pun ade !
watak-watak sekeliling nye pun menarik !

 # hehehe...
mesti korg tak phm kan...
pe lah yg minah nie melalut !
well... i memg tak reti bab-bab nk buat review nih...
tp pape pun, memg syiok la novel nie !
from 5 star, kte bagi 3 setengah !
cuma, biasa lah... takde yg perfect kan...
ade certain part yg bg lya... mcm tak sesuai utk di masukkan dlm cerita nie...
ade yg mcm tak logik...
Kayra ! somestime dia jd t'lalu over...
Hariz ! kdg-kdg terlalu bodoh...
but, tak di nafikan... ade certain part nye buat air mata ku mengalir...
overall, cte nie tntg lelaki yg btul-btul insaf dgn kesilapan dia di masa lalu
 and seboleh-boleh nye cuba utk menebus kesilapan tue lah...
at the same time, dia memg btol-btol cintakan dat lady yg dia buat slaha pde masa lalu tue...
but, sume bnda yg jd seolah-olah tak b'pihak pde dia..
dia slalu di salah erti kan...
and, si prempuan tue lak... jd seorang pendendam di sebabkan peristiwa tue...
menarik taw ! tak rugi lah kalaw korg beli...

Nway... Thumbs Ups Cik Penulis... !
cpt-cpt buat novel lagi yer...
nnt kte beli !! :)

Oh ya !
nah... sinopsi Bidadari Salju utk korg !

Kayra mula berasa seram sejuk, bulu romanya meremang, dia rasa geli geleman. Tolonglah, jangan berbicara soal lelaki, cinta dan perkahwinan. Janganlah ada yang berani bertanya soal ini kerana dia tak pernah terfikir sama sekali ekoran dendam silam dan rasa rendah diri.

Perjalanan hidup Kayra penuh berliku. Menempuhi zaman remaja yang amat menyedihkan. Diri di hina, keluarga di sisih oleh masyarakat. Semuanya angkara fitnah yang merobek maruah dan harga diri.

“Apa kata kalau aku jadi bapak ayam untuk kau, aku jual kau dengan harga seringgit. Buat apa mahal-mahal, bukan orang lalu pun tengok kau tu. Muka buruk macam ni, agaknya bagi free pun tak ada yang nak! Macam mana? Tak payah fikirlah, nama kau dah buruk, muka kau pun buruk, kau tak buat orang tetap tuduh yang kau buat!”.

Kayra hanya mampu menangis. Patutlah ramai yang memanggilnya bohsia, pelacur, perempuan balen. Dia popular dengan gelaran jijik itu. Ya Allah, sampai bila aku harus bertahan?

“Hei Kayra! Kau dengar sini, kalau kau cari pasal dengan aku lagi, aku boleh buat yang lebih teruk dari ini. Sampai kau dah malu nak hidup! Lagi pun, orang macam kau ni tak layak nak hidup, menyemakkan mata aku, menyusahkan hidup orang! Ingat amaran aku, kalau tak nahas kau! Tuihhh!” Hariz meludah muka Kayra dengan penuh benci dan jijik.

“Hariz bin Azman, aku tak kan lupa hari ini sampai bila-bila. Aku tak akan maafkan kau sampai aku mati! Jangan kau sesekali lupa yang muka buruk ni kau pernah ludah Hariz!!! Allah, akan membalas segala perbuatan keji kau pada aku.Kau adalah manusia yang paling aku benci!!! 

Lapan tahun berlalu, lelaki ini hadir semula dalam hidupnya. Jodoh cuba dijauhi, namun perancangan Tuhan tiada siapa yang tahu. Puas ditepis, puas dielak. Bekulah dirinya bagaikan bidadari salju namun ia tetap datang tanpa diduga. 




chiaw dlu eh ! bai


Thanks for reading!

Naseb seorang penganggur ! Untung lahhh !



Hola awak-awak !
hehehe...
memandangkan simptom-simptom kebosanan tahap maksima dah pun ber maharajalela...
meh-meh... update blog laju-laju !
masok hari nie dah pun hampir sebulan diri ku b'gelar Cik Penganggur... huuu
perasaan ?
sedih, gumbira, malas, bosan, sronok ! sumee ada lah !
bukan tak usaha keyh !
cuma, mungkin naseb 'baek' tue blum b'pihak pde aku...
so... ape yg boley buat ada lahhh...
usaha...usaha..dan usaha lagi !
cha'yokkkkk gurl !!
haaaaa.... jgn tak tawu, saya adalah 'kesayangan' ramai keyh !
motif ?
spanjg dok umah jer 24 hours, 7 days nih...
rezeki mencurah-curah u'olls !
untung kan... alhamdulillah...
dpt mcm-mcm adiah from my parents ! my adik !
thanks  a lots syg-syg !
emmm... nk kata gempak, takde lh gempak mne kan...
tp still nk upload gak !! nk gak !! nk gak !!
apesal ?
eh ! biar la... bloggie kte kan !
suke aty lah nk update ape... hohhh ! :)
alaaaaa... benci ker bce entry kte nie ?
okey fine.... takyah bce lah ! sukeeeeee~

1. from mama & abah with love !
ladies pnye kata mama !
blajar jd ladies ! haipppp !!




ahaaaa... yg nih i sukeeeee sgt !
memandang kan my roxy da rabak ! abah pun belikan yg nie satu utk anak dara dia...
yesh ! sy adalah anak dara yg suke memakai sliper...
bukan pe, selesa beb !
senang nk jalan laju-laju... :)

2. from adik saye !
one set for us !
one set for our parents !

sekian lama tak pakai jam...
emm... bukan takde ! abah pun slalu belikan jam...
yer lh, masa tue kan penting..
tp, kte nie jenis yg 'kureng' minat nk pkai jam...
ase cam rimas pn ado !
tp, memandang kan adik t'syg da bg...
insya'allah kakak mu akan memakai nye...
tQ my hero ! :)

ladies shopping day !
sukeeeee

3. 4D 3N Holiday time !!
here we come again !
suke..suke..suke...
tggu my update yer !

okeyh ! tue jer kot !
yg lelaen tue, tak yah le...
kang upload bebyk, t'serlah sgt lak prangai 'menunjuk' nih !
hahaha... opssss ! ade yg trase ker... soryyy !

# honestly, nie entry ala-ala balas dendam !
sape trasa amik kau !!!
stakat kasut 10 hengget beli kat pasar mlm nk tunjuk-tunjuk...
siap ckp besooo lg tuh ! haishhh... tak ley tahan !
nie haa... aku naek taraf ckit... sliper 17 hengget !! hahahahaha
mereng !




Thanks for reading!

Alololo.. Comey-comey !!



Hey Reader's !
Welkam Mr.Thursday !!
waaaaa... tak boley tdow maaa...
haiyaaa... wa punya mata manyak degil maw pejam lohh~ heeee
meh..meh.. update Mr.Bloggie laju-laju... :)
orait ! balek smula pde Cik Entry kat atas nun...
lately nih kan.. slalu tgk 'awak-awak' kan... update 'bnde' kat facebook kan...
then letak pic bebudak comey pakai tudung !
tak tawu ler trend ker apa bnde !
or  bru nak ter prasan ker kannn...
almaklum lahhh saye nie kekdg tak bpe alert ! hahaha~
ape...ape? nak kutuk lah tue ! haiiiyaaaa... tak maw laaa...

eh..eh !! pape pun kan... Sayeee manyak suke lorhhh !!!
manyak tomey... kiut... gerrrrraaammmm cangat taw ! heee
tak caye???
nah... cek-dis out !!

psstt-psstt ! *sumber dari pakcik google




# alahai... nengok comey-comey cmnih, mula la mood gatai datang !
nak 'ade' jugak cmnih ! nak jugakkkkk !
boley? hahahaha !!

tadaaa ! dis is my shayang !
Cik Wanu di zaman-zaman bam-bam nye !
now, dh 5 tahun pn...
dh pegi tadika... slim lagi taww~
muah cayang !

# okey, tue jer nk update pn ! daaaa~



Thanks for reading!

Hey Ladies ! Aku Rinduuuuu..



Hey !
CikEntry nih khas buat housemate yang amat-amat dirindui...
psssttt ! mahap yer tak bleyh nk upload pic kte bebyk... internet saye di serang virus siput sedut ! 






Dear ladies ! 
first of all, sory sesgt ! lmbt gle kan aku update ! hahaha~
well... bz..bz.. !
okey... this is for u darling's !
act, bg aku ampa smua bukan sekadar housemate jer okeyh...
tp... adalah sahabat... 
teman utk ketawa, teman utk menangis...
partner utk maen gusti ! hahaha...
bebudak utk di buli !
always jd 'kakak' utk sy !
tempat utk b'mnje... tmpat utk share everythg !
arghhhhh !!!!! rindu ampa sesgt weyyy !!

emmm... masok hrnie... dah  14 hari, kte suma 'berpisah'...
tp dh ase mcm lama sesgt dh...
honestly... tak syok lah cmnie !
rse laen ble hari-hari takde ampa suma...
slalu kte b'pisah pn paling lama 2 mggu kan, tue pn sbb cuti sem kan...
siyesly...
aku rindu nk tdow sesame...
gossip-gossip !
maen gusti !
aku rndu umah sewa kte !
rndu nk buli 'umi' dgn 'mama' !
well... ape kan daya kan...
setiap p'temuan ade p'pisahan...
Insya'allah kte suma akan jmpa lg...
ahaaa ! remember? our promise...
Insya'allah, andai di panjang kan umur...
kte suma akan jmpa lg 4 tahun akn dtg !
hehe... time tue mst sume nnt dtg bwk hubby & baby kan...
tak dpt nk bygkan mcm mne kte mse tue...

emm.. sbnr nye, there's a lots of thing yg aku nk kata...
mcm-mcm !
tp takot plak kalaw smp esk pun tak siap entry nih kan ! heee~
so... dear friends...
jge diri bebaek keyh ! jgn lost contact !
always keep in touch ! tak kre lah kat mne jer pn...
facebook ! texting ! email ! blog ! or pape lah... haaaa... kalaw ase nk tulis surat pun okey gak ! hehe~
do not forget each others okey !
byk kenangan manis antara kta yg tak mgkin aku lupa !
aku syg ampa weyyy !
rindu !

# sedih lah !



Thanks for reading!

'Menggelabah' lah kau !


Hola !
Orait, memandang kan perut ngah lapar sesgt nih !
so, nk share ngan korg ckit cte sal makanan... hehe
u like it? yeahh ! i like it... very much-much ! :)
back to Cik Entry, apesal mggelabah tue?
hahaha... act, paksu lya pnye pasal lh nie !
dia gelarkan restoran nie as 'ayam mggelabah' hehe...
it's act, chicken maghlabah kot ! tak bpe sure nama dia...
slh satu daripada menu kat tmpt nih la...

okey.. lokasi nye adalah di bandar perda, penang !
alaaaa... yg dkat sbelah tmpt karaoke i-city tue lah ! heeee~
sbnr nye, nie restoran arab k...
sesuai dgn tmpt dia, harga yg b'patutan... tak de la mahai sgt...
makanan pun sodap ! cume tak bpe pndai nk order...
almaklum laaaa... t'belit lidah nk nyebut... heeee~
so, jum layan pic-pic yg tak bpe gempak sgt nie eh !

taaadaaa ! dis is the place..
Restoran Qasar Hadramawt, itu lah nama nya... pyh nk myebut !
Buku menu !
suasana dlm restoran...
side yg km duduk nie tak de org... our family jer yg kat stu...
but the other side.. memg ramai !
so... jum ! makan time !
nie dia pnye nasik arab...
boley pilih either korg nak chicken or lamb !
di hidangkan dgn kuah dorg...
tak tawu ape nama... but rasa dia cm our air asam !
alaaaa... yg mkn dgn ikan bakar tue... :) 
yg nie pun tak igt dh ape nama !
dia mcm ayam b'kuah... makan dgn roti tue...
memg mengenyangkan !
and siyes ly ! sodap
lepas hidangkan utk family...
this is mine !
lastly... dlm bahasa kte adalh teh tarik !
tp... dis one is so special...
sgt sedap...
ade ramuan campuran... ape ntah nama dia ! hehe
sory again ! lupa maaaa

done ! Alhamdulillah


okey ! pde sesape yg suka mncuba ! inginkan kelainan...
u should try it !
chiaw..


Thanks for reading!

Yeah ! I like this lah !



Hola !
Act kan korg... dh lama sbnr nye lya nk update kan tntg bnde nih...
Well, mcm biasa.. busy kan ! and simptom-simptom nyanyuk also dh mula tunjuk belang ! haipppp!
heee~ okey-okey ! ape lah yg suka sgt tue oit...
jeng..jeng..jeng..
taaadaaaa !




hahaha... adehhh !
gugur jap jantung tgk Encik Pilot nih ! hahaha~
encem kan?
he's my fevret too ! mne tak gugur jantung kannnnn !
act, nie utk cte Adam & Hawa !
yg ntah ble agaknye nk kuar tv ker hape pn tak tawu lah ! lya pn tak sure sgt...
cume yg nie jer lya very-very-very sure !
psssttt ! i dh bce novel nie...
Adam & Hawa by Aisya Sofea..
jln cte yg menarik !
and for me... Aaron Aziz as Adam Mukhriz !
sgt sesuai... !! :)

Adam Mukhriz : dia lelaki yg matang ! tegap... kacak bergaya ! sesuai dgn kerjaya dia as a pilot ! 
okey ! tue jer nk update ! heee~
laen-laen bnde, i taknak amik port k ! tak penting ! haha~
can't wait !!!
eh..eh ! nah... kte share ckit sinopsis novel Adam & Hawa utk korg k !

## Mengisahkan Ain Hawani seorang remaja lepasan SPM, bekerja di sebuah tadikan milik kakak Adam Muhkriz . Ain hanya bekerja sementara saja, kerana dia ingin menyambung pelajaran di peringkat lebih tinggi. Semasa Ain bekerja di situ, Ain telah bertemu dengan Adam dan dalam diam Ain juga mempunyai perasaan sukakan Adam . Adam pula seorang pilot syarikat MAS, seorang yang tegap, kacak tapi berperangai ala -ala playboy sikit. Cita-cita Ain Hawani bagaikan terhenti di tengah jalan apabila berlaku peristiwa hitam dalam hidupnya, Ain telah ditangkap basah kerana dituduh berkhalwat dengan Adam. Ain telah dipaksa berkahwin dengan Adam bagi membersihkan nama baik keluarga walaupun Ain tidak rela.Dari peristiwa tu, timbullah perasaan benci Ain terhadap Adam kerana sikap Adam yang mendiamkan diri seolah-olah benar mereka berkhalwat sedangkan mereka sebenarnya difitnah oleh bekas teman wanita Adam yang cemburukan mereka. Mereka berkahwin jugak, tetapi tidak seperti suami isteri yang lain, Ain masih membenci Adam dan tak boleh menerima Adam sebagai suami. Ain Hawani kemudian melanjutkan pelajaran ke luar negeri. Mereka berpisah selama 8 tahun. Namun, Adam masih menganggap Ain sebagai isterinya yang sah walaupun tidak bagi Ain. Akhirnya mereka telah bertemu kembali di depan pintu Masjidilharam di Mekah. Adam mengharapkan Ain kembali kepadanya tetapi Ain masih lagi ego untuk menerima Adam kembali. Apabila mereka pulang ke Malaysia,  Ain dan Adam mulai keluar bersama dan cinta mereka kembali bertaut.


Hepi Ending !
Chiaw~




Thanks for reading!

D.I.A.M ?



Hye Reader's !
emmm... korg nie jenis yg banyak ckp tak?
gelak byk-byk??
kalaw yer, means kte geng lah !
siyesly ! i love to talk... i love to laugh !
pot pet pot pet ! hehe
sesape yg blom knal tue, mayb sifat talkative aku nie akn jd akn t'kawal seketika...
tp, kalaw dh t'lebih knal tue... hahaha~
ya ampun... ader jer topik yg nk gossip, sembang !
well~ heee !

but... lately nie...
rse cam t'kena virus 'diam' lah !
dunno y !
siyesly... kadg-kadg aku pn jd pelik ngan diri sndri...
bosan nye hidup kau ! asek diam jer...
hehehe !
betapa t'kesan nye insan-insan di sekeliling aku...
emmm... mayb... ade sesuatu di pikiran nie...
or ade sesuatu yg CikHati tgh menanggung !

' Perempuan yg banyak cakap,
banyak gelak...
Sebenarnye adalah perempuan yg sgt pendiam !
ble ada mslh !
dan byk menangis dlm diam...'


i found this @facebook !
& i think its true...

# sory sir ! it's weird isn't it?


Thanks for reading!

Gelombang Coklat ???! Let's show some support !


Hey Readers !
Rasa nye still ramai d antara kte yg tak alert lg tentang isu nie...
so... meh-meh... kte kasi review ckit !
mst korg ade t'tgk kengkawan fb or twitter korg yg tukar dp diorg kpd gmbr kartun yg b'warna coklat kan?
cmne?? haaa... yg cmnie...



ade tak??? ade kan...

'Solidarity with Palestinian prisoners on Hunger Strike'
it's actually... adalah sebagai tanda sokongan kte kpd kesemua tahanan Palestine yg sedang menjalankan mogok lapar di penjara Palestine...

Utk pgetahuan korg, hrnie... iaitu 15 Mei merupakan Hari Nakbah...
di mna slama 64 tahun Palestine di rampas, di halau serta di tindas di negara mereka sendiri !
Hr ini diperingati oleh kesemua rakyat Palestin, orang-orang Arab dan pejuang Islam
 sejak tahun 1948 lagi...
'Yaumunnakbah' bermaksud 'Day of The Catastrophe'...
iaitu ianya menggambarkan betapa dasyatnya peristiwa tersebut !


# Sama-sama kita mendoakan saudara-saudara kita kat Palestine.
Apa yang kita buat ni walaupun takde lah seberapa,
jauh skali lah nk mgangkat pedang pergi b'perang kan?
so... ape slh nye utk kte sama-sama support bnde nie..
tak susah pn, just change ur profile picture ! :)

# Semoga dgn sedikit usaha nie, sedikit sebanyak akan menyumbang untuk pembebasan bumi Palestine... Insya'Allah...
Allah Maha Adil...


# Jum tukar DP anda di facebook =>> Gambar Solidariti Buat Palestin


Thanks for reading!