bersedia ke kita utk mghadapi kehilangan?




Hey korg !
Hrnie aku takde class !!! yeaaaayyyyy !
Puan Lecturer ! sy syg anda sgt lah ! :)
Mcm biasa, menjalankan aktiviti yg paling di gemari...
position as 'peng-online' tegar yg mghabiskan sisa-sisa masa mgadap Inchek Lappy !
nak jadik suri rumah pun, tak bpe nak rajin hrnie... haha
pssstt psssttt ! sonok nye kalaw hari-hari cmnih !
ley tdow puas-puas... online smp lebam... hahahaha~
yeeeehhhaaa !
:)
opsss ! oppsss ! aku tak bgn lewat eh !
pepagi agy, walaupun tak bpe pagi...
dh ade org kacau tdow nyenyak ku... hehe...
org t'syg ! :)

orait-orait !
back to Cik Entry on the top...
act, aku ade t'bce satu blog...
tak byk yg dia update lately nie, on 2012 cuma ade 3 entry...
korg taw apa yg membuatkan aku t'tarik utk bce whole blog dia?
its about her life... coretan tntg kehidupan dia selepas kehilangan insan t'syg...
the way she move's on...
ketika dia merindu...
u know what ! for the first time, leley-leley air mata nie bce setiap ayat-ayat dia...
bg aku, dia sgt tabah !
and, t'tiba aku t'pikir... mcm mna nnt, kalaw aku yg di tempat dia?
adekah aku setabah tue?
mcm mne aku nk troskan hidup?
Ya Allah...

Yes ! Its true...
mati adalah pasti !
setiap yg b'nyawa pasti akan merasai kematian ble ajal menjemput...
tp, b'sediakah kte?
b'sedia utk mghadapi kehilangan?
nope ! ase nya sampai ble-ble pun aku takkan pnah b'sedia utk kehilangan insan-insan yg aku sayang !
tp.. tue suma kuasa Allah SWT kan..
ble tiba masa nya,
kte kne kna tme dgn redha !

ma..abah..
i wish mama dgn abah akan ade di sisi kakak
ketika kakak b'jaya,
ketika kakak bahagia,
di saat jatuh dan bangun...
emmm...
mama dgn abah kena tgk kakak keja !
kte kan dh janji nk g holiday ? remember?
then, kena tgk kakak kawen !
kne sponsor my wedding too !
pstue, of cos lah kena tgk muka-muka comel ur cucu nnt !
kena tlg jge anak kakak, mse kakak keja !
mse weekend too ! sbb km nk deting ! hihi
so, both of u... tak semudah tue nak tggalkan kakak okeyh !

abg..adik..
u too guys !
pls stay ! for the rest of my life...
tak kira dasyat cmne pn gado !
tak kre truk cmne pun...
pls !

F.R.I.E.N.D.S
korg pun okeyh !
sape agy nk haru-birukan hidop aku kalaw korg takde?
nak sebot memg rame ah kan...
tp-tp... aku memg syg sgt ah kat u'olls taw !

 and not even u also dear...
awk pnah ckp kan...
tp taktaw lah awk igt ker tak...
yer lh ! awk kan nyanyuk lately nih ~ 

awk ckp.... "mana pun saya pegi, saya akn slalu bwk awk...
tp, kalaw saya mati, sy takkan bwk awk...
awk jgn ikut sy taw !
sy nak awk truskan hidup...
sbb sy syg awk..."
no syg, awk takkan tggalkan sy !
we are not going anywhere without each other !
we will be old together, insya'allah...

boley tak korg imagine?
hidup tanpa insan-insan t'syg di sisi?

i cant !
 kalaw diberi pilihan... biar aku yg pergi dulu sblm mereka...
sbb.. aku taknak rasa bagaimana kehilangan mereka...

## hargai stiap insan-insan disekeliling anda !
kerana mereka adalh pelengkap hidup kte...

My Mama
My Abah
My siblings !
My Besties !
My all dear FRIENDs !
and... Its Him !
who makes it possible for me to say "i love you"
korg syg saya tak?
takyah jwb ! i knew it already... tQ !

psssttt ! syg sume blogger jugak !
syg Mr.Bloggie sy ! 


Thanks for reading!

2 comments:

Enel said...

Comel blog nih...same cam owner nyer..ahha..-pujian ikhlas-

nanti like page nih eh...

http://www.facebook.com/KingGoStage

Cik Clara said...

@Enel : haha.. thanks... sure, i will :)