Saya Sayang Mr.Cin-Can Saya ! =)









Knape sy syg dia eh?

Sebab dia cute cgt ! comel jer tawww !
Dia gebu-gebu !
skrg, dia dah jadi wangi cgt taww !!!
hari-hari kena spray dgn mcm-mcm jenis perfume !
my gebu-gebu peneman tdow ! hee~
lalu tuan puteri pun beradu dgn nyenyak nye... plus siap mimpi agy !!

it's always remind me of him ! 
muka sama woo ! hahaha
prangai pun sejibik ! :p
seb baek kau tak b'nyawa kan cincan ? hihi
cukup satu jer Encik Nakal dlm real life sy k ! :)

and the most important thing, sebab sy ley maen gusti-gusti dgn dia !



## Thanks syg for the sweet gifts ! 
sy suke sgt yg "biru-biru" tue...
but still looking for suitable baju kurung to wear with it !

pssstt ! 
i love u more than i love cincan okeyh !
always rindu my real Mr.gebu  lahh !
walaupun cincan agy gebu-gebu ! hehehe

# tinggi-tinggi gunung kinabalu... tinggi lagi sayang sama kamu !
lalalala



Thanks for reading!

Jarak Antara Dua Hati...



Suatu hari seorang guru bertanya kepada murid-muridnya, 
“Mengapa ketika seseorang sedang marah, dia akan bercakap dengan suara kuat atau berteriak?”

Seorang murid setelah berfikir cukup lama mengangkat tangan dan menjawab, 
“Kerana dia telah hilang sabar, oleh itu dia berteriak.”

“Tapi…” guru bertanya kembali

“Orang yang dimarahinya hanya berada dekat dengannya. 
Mengapa perlu berteriak? Kenapa dia tak berbicara secara lembut?”

Hampir semua murid memberikan pelbagai alasan yang dirasakan logik menurut mereka. 
Namun tiada satu pun jawapan yang memuaskan.

Maka guru berkata, 
“Ketika dua orang sedang berada dalam kemarahan, 
jarak antara ke dua hati mereka menjadi amat jauh walaupun secara luaran mereka begitu dekat. 
Oleh itu, untuk mencapai jarak yang demikian, mereka harus berteriak.

Namun anehnya, semakin kuat mereka berteriak, semakin pula mereka menjadi marah dan dengan sendirinya jarak hati yang ada di antara mereka menjadi lebih jauh lagi. Kerana itu mereka terpaksa berteriak lebih kuat dan keras lagi.”

Guru masih melanjutkan, 
“Sebaliknya, apa yang terjadi ketika dua orang saling jatuh cinta?

Mereka tidak berteriak, mereka berbicara dengan suara yang keluar dari mulut mereka dengan begitu perlahan dan kecil. Seperlahan bagaimana pun, kedua-duanya masih dapat mendengar dengan begitu jelas.

Mengapa demikian?” 
Guru bertanya sambil memerhatikan muridnya.

Mereka kelihatan berfikir panjang namun tiada seorang pun yang berani memberikan jawapan. 
“Kerana hati mereka begitu dekat, hati mereka tak berjarak. 
Sepatah kata pun tak perlu diucapkan. 
Sebuah pandangan mata saja cukup membuat mereka memahami apa yang ingin mereka sampaikan.”

Ketika kita sedang dilanda kemarahan, janganlah hati kita mencipta jarak.
Lebih – lebih lagi mengucapkan kata-kata yang mendatangkan jarak hati diantara kita. 
Mungkin di saat seperti itu, DIAM mungkin merupakan cara yang bijaksana. 
Kerana waktu akan membantu kita.

# saya berdiam untuk seketika !
smoga waktu akan menyembuh kan "kebisuan" antara kita...




Thanks for reading!

Al-Fatihah...



Rasa sebak,sedih,marah...
suma prasaan b'campur baur ble tgk brita td...
Adik Nurul Nadirah yg dilaporkan hilang sjak 1 march lalu dh pun di jumpai mayat nye 
oleh pihak polis dlm keadaan rentung di  sebuah ladang kelapa sawit...
sgt menyayat hati kan...
Dan, memg disahkan.. itu adalah mayat adik Nurul Nadirah...
Ya Allah, kejam nye...
mcm mna lh seseorg yg dicipta dan di lahirkan dengan hati, 
dgn perasaan boley t'gamak buat mcm tue...
ape slh adik tue?
kalaw yer pun korg b'dendam ker hape,
budak kecik nie tak b'salah okeyh!!
the same things, t'jadi lg...
sume kes-kes yg melibatkan budak-budak...
dulu adik Nurin Jazlin, kemudian adik Syarlini...
skrg... adik Nurul Nadirah... dan ntah berapa ribu lg bebudak yg hilang...
ade yg sampai ke hrnie tak tahu di mana, ape nasib nye...
mana pegi sifat 'kemanusiaan' ?


Dear parents,
please take a gud-gud-gud care of ur children...
Jgn biarkan dorg pegi kemana-mana sendirian...
bahayaaaaa lah weyyyy !
tp, nak letakkan salah tue 100 percent pde parents pun tak boley jugak !
ade certain kes yg laen cta nyer...
hurmm...
nowadays, takde perkara yg mustahil lah!
antara yg b'kaki dua dgn b'kaki empat pun dh tak bpe dpt nk bezakan...
kdg-kdg tue, yg b'kaki empat plak lagi elok sikap nye b'bnding yg b'kaki dua...
haihhh !
smoga yg b'salah akn mendapat balasan yg setimpal-timpal nye...


# Al-Fatihah buat adik Nurul Nadirah...


Thanks for reading!

ehem-ehem... awak !





anak ikan berenang dengan anak biawak
sebenarnya, saya dah lama suka awak...
:p

makan tauhu minum soya
saya tahu, awak pun suka saya !

sungai lui penuh ikan puyu
I LOVE U !

hari raya sambut sakan
awak pun sayang saya kan..kan..kan..

lepak kat sungai tangkap katak 
emm, awak rindu saya tak ?

makan mee smbil berkelah
i know u miss me lahhh..

main pasir baling batu
kenape senyum-senyum tu ???
hehe :)


# psssttt ! saya rindu awak lah ! 


Thanks for reading!

bersedia ke kita utk mghadapi kehilangan?




Hey korg !
Hrnie aku takde class !!! yeaaaayyyyy !
Puan Lecturer ! sy syg anda sgt lah ! :)
Mcm biasa, menjalankan aktiviti yg paling di gemari...
position as 'peng-online' tegar yg mghabiskan sisa-sisa masa mgadap Inchek Lappy !
nak jadik suri rumah pun, tak bpe nak rajin hrnie... haha
pssstt psssttt ! sonok nye kalaw hari-hari cmnih !
ley tdow puas-puas... online smp lebam... hahahaha~
yeeeehhhaaa !
:)
opsss ! oppsss ! aku tak bgn lewat eh !
pepagi agy, walaupun tak bpe pagi...
dh ade org kacau tdow nyenyak ku... hehe...
org t'syg ! :)

orait-orait !
back to Cik Entry on the top...
act, aku ade t'bce satu blog...
tak byk yg dia update lately nie, on 2012 cuma ade 3 entry...
korg taw apa yg membuatkan aku t'tarik utk bce whole blog dia?
its about her life... coretan tntg kehidupan dia selepas kehilangan insan t'syg...
the way she move's on...
ketika dia merindu...
u know what ! for the first time, leley-leley air mata nie bce setiap ayat-ayat dia...
bg aku, dia sgt tabah !
and, t'tiba aku t'pikir... mcm mna nnt, kalaw aku yg di tempat dia?
adekah aku setabah tue?
mcm mne aku nk troskan hidup?
Ya Allah...

Yes ! Its true...
mati adalah pasti !
setiap yg b'nyawa pasti akan merasai kematian ble ajal menjemput...
tp, b'sediakah kte?
b'sedia utk mghadapi kehilangan?
nope ! ase nya sampai ble-ble pun aku takkan pnah b'sedia utk kehilangan insan-insan yg aku sayang !
tp.. tue suma kuasa Allah SWT kan..
ble tiba masa nya,
kte kne kna tme dgn redha !

ma..abah..
i wish mama dgn abah akan ade di sisi kakak
ketika kakak b'jaya,
ketika kakak bahagia,
di saat jatuh dan bangun...
emmm...
mama dgn abah kena tgk kakak keja !
kte kan dh janji nk g holiday ? remember?
then, kena tgk kakak kawen !
kne sponsor my wedding too !
pstue, of cos lah kena tgk muka-muka comel ur cucu nnt !
kena tlg jge anak kakak, mse kakak keja !
mse weekend too ! sbb km nk deting ! hihi
so, both of u... tak semudah tue nak tggalkan kakak okeyh !

abg..adik..
u too guys !
pls stay ! for the rest of my life...
tak kira dasyat cmne pn gado !
tak kre truk cmne pun...
pls !

F.R.I.E.N.D.S
korg pun okeyh !
sape agy nk haru-birukan hidop aku kalaw korg takde?
nak sebot memg rame ah kan...
tp-tp... aku memg syg sgt ah kat u'olls taw !

 and not even u also dear...
awk pnah ckp kan...
tp taktaw lah awk igt ker tak...
yer lh ! awk kan nyanyuk lately nih ~ 

awk ckp.... "mana pun saya pegi, saya akn slalu bwk awk...
tp, kalaw saya mati, sy takkan bwk awk...
awk jgn ikut sy taw !
sy nak awk truskan hidup...
sbb sy syg awk..."
no syg, awk takkan tggalkan sy !
we are not going anywhere without each other !
we will be old together, insya'allah...

boley tak korg imagine?
hidup tanpa insan-insan t'syg di sisi?

i cant !
 kalaw diberi pilihan... biar aku yg pergi dulu sblm mereka...
sbb.. aku taknak rasa bagaimana kehilangan mereka...

## hargai stiap insan-insan disekeliling anda !
kerana mereka adalh pelengkap hidup kte...

My Mama
My Abah
My siblings !
My Besties !
My all dear FRIENDs !
and... Its Him !
who makes it possible for me to say "i love you"
korg syg saya tak?
takyah jwb ! i knew it already... tQ !

psssttt ! syg sume blogger jugak !
syg Mr.Bloggie sy ! 


Thanks for reading!