Welcome 2012 !



Ape motif aku letak pic nie eh ?? hahahaha..




Hye Guys !
Kabare? Hihi
Sedar tak sedar, dh masok pun 2012 kan !
So... amacam ? t'capai tak azam korang utk last year ??
Azam aku ? emmmm... yesh !!!
70% tercapai !! Weeehhhooo !!
Ape-ape-ape azam tue ??
Alaaaaaa... secret a weyyy !
nanti da 100% t'capai aku umumkan 
besar-besaran kat cni hokeyh ? ngee~ :)
orait.. sempena tahun baru nie kan...
Moh lah kte sesame bukak buku baru, bukak lembaran baru...
Yang berlalu biarkan jd kenangan !
Ape yg penting skrg, yg ade di hadapan kte.. Our future !
Mse lalu takkan kembali ryte? Ia akn kekal menjadi kenangan yg t'simpan dlm ht kte...
Either yg terindah or yg ingin kte lupakan !
Same with me !
ade certain thing,
yg aku rsa nk kuburkan dlm-dlm !
taknak kenang-kenang agy dh...

and ade gak a few thing yg akan slalu aku kenang... :)


Kehidupan macam putran roda kan?
Sometimes kte kat ats,
and adakalanya lak kte di bawah...
Lalui mcm-mcm moment !
Ade yg indah, pahit, suka, duka...
Its life !

Udah-udah ! tggalkan yg dh jadi kenangan tue !
Skrg tbe masa nye utk teruskan 'perjalanan' di lembaran yg baru...
bukan utk menoleh ke belakang lg kan? :)
So.... Welcome 2012 !!!
May this Mr.2012 brings more happiness ! more success !
Maybe Mr.Sadness should go away for a while...
Leave me ! :)

Emmm, whatever it is... bersyukur dgn apa yg ade...
Hargai setiap yang di kurniakan kepada kita...
Sayangi yang menyayangi kita...
Terima Kasih Ya Allah..
Aku bersykur masih di beri kesempatan utk melangkah setapak lg ke hadapan...
Semoga semua nya akan baik-baik saja...

And guys ! All my dearest friends...
Semoga korang sume berbahagia, berjaya dlm mencapai apa jua yg korang azam kan...
Cha'yok !!!
Aku doakan yang terbaek buat korg ! :)




#bukak.lembaran.baru.&.teruskan.perjalanan.yang.tertunda#



Thanks for reading!

Buat Si Pemilik Hati...


##

#Buat Si Pemilik Hati#

Aku bukan Miss Perfect sayang,
yang slalu mampu utk menjadi sempurna,
yang slalu mampu mgikut apa yg kau inginkan,
yang slalu akan jadi memahami,
yang slalu bersedia dlm apa jua keadaan
apa jua situasi...
kdg-kdg aku degil ! aku keras hati ! aku kuno !
kdg-kdg aku suka memaksa ! kdg-kdg aku kebudak-budakan !
 aku kasar ! aku tak pandai nak sorokkan apa yg aku rasa !
kdg-kdg aku tak sedar, skap aku slalu buat kau terluka...
Aku menjadi apa kau tak suka,
apa yang kau tak inginkan,
maafkan aku !
aku tak sempurna !

maafkan aku !
maafkan aku bila aku tak dapat jadi seseorang yg sentiasa memahami kamu,
walaupun aku sentiasa mencuba...
maafkan aku !
maafkan bila aku tak pandai untuk menjaga hati mu...
walaupun aku slalu mencuba...
hingga kan, aku ketepikan perasaan aku !
ketepikan hati aku sndiri !
maafkan aku !
maafkan aku andai aku sering mgguris hati mu...
maafkan bila aku kasar !
maafkan aku bila aku menjadi sesuatu yang kau benci !
dengan perlakuan ku,
dengan percakapan aku,
sesungguhnya aku tak pernah berniat !
aku tak pernah menginginkan nya...

maafkan aku !
maafkan bila kdg-kdg aku menjadi kebudak-budakan !
maafkan bila aku sering memaksa !
maafkan aku jika kau rimas !
aku hanya perlukan sedikit perhatian !
aku rindu kan kamu !

Aku bukan lembik !
Aku bukan mudah mengalir kan air mata !
Tapi, berbeza bila dengan kamu...
Aku jadi selemah ini...
Besar nya erti kamu di hati ku !

Jujur, aku takut utk kehilangan kamu !
Jujur, aku belum bersedia !

Tapi,
pernah tak kau terpikir kan tentg aku?
tentang hati aku?
tentang perasaan aku?
Mungkin aku tak begitu bermakna,
seperti mana kamu sangat bermakna bagi ku !

Maaf andai kehadiran aku menyusahkan !

##

[[ emmm... Sory yah guys...
Saat entry nie di-create,
tuan pnye bloggie berada di dalam emosi yg tak bpe stabil...
so, if ade ayat, kata-kata or anything yg agak keterlaluan,
abaikan eh ! ]]





##Aku menulis mengikut kata hati##





Thanks for reading!

This Article Impressed Me !


Hey Guys !
Come, CikClara nak share satu article dgn korang...
Its Impressed Me !! :)
#
Aku tak ingin dipandang cantik oleh lelaki.
Biarlah aku hanya cantik di matamu.

Apa guna nya aku menjadi perhatian lelaki,
andai murka Allah ada di situ.

Apalah gunanya aku menjadi idaman banyak lelaki,
sedangkan aku hanya bisa menjadi milikmu seorang.

Aku tak merasa bangga menjadi rebutan lelaki,
bahkan aku rasa terhina diperlakukan sebegitu. 
Seolah-olah aku "barang" yang bisa dimiliki sesuka hati.

Aku juga taknak menjadi penyebab kejatuhan seorang lelaki yg di kecewakan, lantaran terlalu mengharap sesuatu yang tak bisa aku berikan !

Bagaimana akan ku jawab di hadapan Allah kelak andai di tanya?

Kalau aku tak ingin kau memandang perempuan lain,
aku dululah yang perlu menundukkan pandanganku.

Aku harus memperbaiki & menghias peribadiku,
Kerana itulah yang dituntut oleh Allah.

Kalau aku ingin lelaki yang baik menjadi suamiku,
Aku perlu menjadi perempuan yang baik.

Bukankah Allah telah menjanjikan perempuan yang baik itu utk lelaki yang baik?

Aku tak nafikan... sebagai wanita,
Aku memiliki perasaan utk menyayangi & disayangi.

Namun, setiap kali prasaan itu datang,
setiap kali itu aku mengingatkan diriku bhw aku perlu menjaga prasaan itu kerana ia semata-mata utk kamu !

Allah telah memuliakan seorang lelaki yang bakal menjadi suamiku utk menerima hati dan prasaanku yg suci.
Bukan hati yang menjadi labuhan lelaki lain.
Kau berhak mendapat kasih yg tulen.

Aku bukanlah seorang gaids yg cerewet dlm memilih pasangan hidup.
Siapalah aku utk memilih permata sedangkan aku hanya sebutir pasir yg wujud di mana-mana.

Tapi, aku punya keinginan spt wanita lain,
di lamar lelaki yang bakal memimpinku ke arah tujuan yang satu.

Tak perlu memiliki wajah setampan Nabi Yusuf Alaihi'salam,
Tak perlu harta seluar perbedenharaan Nabi Sulaiman Alaihi'salam,
Tak perlu kekuasaan seluas kerajaan Nabi Muhammad S.A.W,
yang mampu mendebarkan hati jutaan gadis terpikat.

Andainya kau jodohku yg tertulis di Luh Mahfuz,
Allah pasti akan menanamkan rasa kasih dlm hatiku juga hatimu, itu janji Allah.

Tp, selagi kita tidak diikat dgn ikatan yg sah,
jgn dibazirkan perasaan itu kerana kita belum berhak utk membuat begitu.

Juga, jgn melampaui batas yg telah Allah tetapkan.
Aku takut perbuatan-perbuatan itu akan memberi kesan yg tidak baik dlm kehidupan kelak.

Permintaanku tak banyak, cukup lah engkau menyerahkan seluruh dirimu pada mencari redha Ilahi.
Aku akan merasa amat bernilai andai dapat menjadi sandaran perjuanganmu.

Cukuplah kau mencintai Allah dgn spenuh hatimu, 
kerana dgn mencintai Allah, kau akan mencintaiku kerana-Nya.
Cinta itu lebih abadi drpd cinta biasa.
Moga cinta itu juga yg akn mempertemukan kita kembali di syurga.

"...Yang di cari bukanlah putera raja,
biarlah putera agama.
Yang diimpi, biarlah tak punya rupa,
asal sedap di pandang mata.
Yang dinilai, bukan sempurna sifat jasmani,
asalkan sihat rohani dan hati.
Yang dinanti, bukan lamaran permata,
cukuplah akad dan janji setia.
Dan yg bakal terjadi, andai tak sama kehendak hati...
Insya'allah, aku redhai ketetapan Ilahi..."

#some.of.the.original.part.has.been.cut.its.according.to.my.favourite.parts#
#original.article.please.view.link.above.tQ#

psssttt !
#i'm.tryin.a.new.style.but.sgt.ketinggalan.lah.huh !#



credit to : Titipan untuk wanita by "Tentang Cinta" 
Thanks for reading!

Peace Island Part 1 !!










Holla Guys !
Mlm nie jari jemari ase rajin lak nak meng-up-date Mr.Bloggie...
So, memandangkan tahap kerajinan adalah maksima
 dengan kuasa jemari membuak-buak nie,
CikClara nak share ngan korang lah sal story-mory CikClara as 
fa-si-li-ta-tor kat pulau aman last two weeks kot lebih kurg... 
Okey, a little bit info utk u'olls~
Kalaw korg tak tawu, 
Pulau Aman or Peace Island nie t'letak di negeri yg b'nama Pulau Pinang ! hehe~
kire nya,kalaw korg naek penang bridge tue memg akn nmpk lah pulau nie...
Pulau nye memg lah kecik sesgt...
Takde jalan raya, takde supermarket, takde hospital, takde Mc.Donald, KFC dan sbg nye...
yg ade, sbuah skolah rendah dgn jumlah student nya lebih kurg 30 org...
sbuah klinik desa, dewan penduduk, homestay-homestay, 
kdai runcit, dan warung-warung menjual makanan...
i'm not sure, 
but kalaw tak slh jumlah penduduk nye adalh dlm 100 org lebih jer...
penduduk kat cni, guna basikal jer utk ke sana ke sini, 
i mean p'gerakan dorg dlm pulau laa...
memg jalan yg ade pn ckup utk pejalan kaki dan basikal...
kira nye, yg mne ada moto tue, advance ckit lah !
Slh satu daya tarikan kat pulau aman nie seafood nye murah !
*dgr org kata lh... cbb CikClara tak pnah beli pun~*tp, memg kebanyakan plancong yg dtg memg akn borong udang
*besar-besar*, sotong, ikan dll !
and, kat cni gak memg fey-mes lah dgn mee udang restoran t'apung...
 Laen-laen nye yg dpt CikClara tgk spanjg brade kat pulau yg aman nie kan...
 kbanyakan org yg dtg, suka b'santai, memancing, mandi-manda... 
kalaw weekends tue,memg ramai lh kat cni...
Okey lh, i pun tak bpe pandai sgt nk jd traveller writer nih.. 
takot kang t'share bebyk info yg salah lak kn ! hehe~ 
so, kalaw korang nk tawu lebih-lebih y not dtg jer cni kan.. 
alaaa... tak mahal pun... 
byrn utk naek boat cme 6 rggt jer dari jetty batu kawan...! :)
#
Orait ! kembali ker topik CikEntry kat ats tue...
CikClara kat cne slama 3 hari, 2 mlm... nak kata handle tue tak jugak tp lebih kepada membantu laaa... satu program utk bebudak dari kolej komuniti perak... ala-ala kem jugak laaa... tp more to santai & dorg pn memg have fun spanjg kat cne...
honestly, ase tak kon-pi-den tue memg wujud jugak lh dlm diri nie...
yer lh ! ase risau ble pikirkan first impression dorg pde kte kan... 
takot pn ade ! takot tak boley nak handle tugas yg di beri dgn baek...
 tp, alhamdulillah spanjg 3 hari tue... everything goes very well ! 
takde sbrg mslh... penerimaan dorg pn okey...
and of-kos tahap keyakinan ku mula bercambah !

from left : ika, kila, shu & me !
journey begin...
tenx to "abg ketul ais" sbb sudi tumpgkan km~ :)
Muka-muka ceria nk g mencari nafkah ! haha~
Uhuk3 !!
interprem ckit muke nih~ lalala...
Nie view yg sempat d-snap dari beranda umah km !
Posing sblm start aktiviti !
Hehe ! :p
Taaadaaa !! Nie la first aktiviti dorg...
Rafting or dlm bhse ibunda nye... rakit ! :)




Tugas kami??
Taaadddaaaa ! Ape-ape??
Jge rakit lah ! hehehe... Jge lh konon kan, pdehal tlg tarik & tolak jer...
Part basah-basahan tue memg kompem aa~
Relaks-relaks ! cool !
amik position... hihi
Tgk-tgk ! btapa siyes nye km b'kerja... :p
Ready ? Goooo !!
Kayuh yer...
Lihat lah wajah-wajah gumbira mereka ! :)




Nie lak dari dlm boat yg bwk a few lecturer, tugas dpa nie
nengok jer student-student maen rakit tue...
smbil-smbil wat kacau-kacau Ombak & rescue ble ade kecemasan !

Nie pulak, aktiviti hari kedua !
Its survivor !
dorg sume nie kne masak sndri utk lunch dorg...
Naseb korg lh kan... :)
Wajah-wajah excited masak telur goreng bawang ! 
Apsal korg ?? hehehe..
Blur jer muka eh ! 
Nak jugak !! haha~
Mesti laaaa... Nak jugak... *tenyummmmm*


Ikan bakar versi survivor taw !
Kreatif bebudak group nih..
Sardin !
Kte bakooooo~ :p
Nie lak, ikan goreng versi survivor ! 


Siyes dpa dgr briefing ! bgos-bgos !
Done ! Nmpk perfect & menarik lauk group nie...
Rasa?? tak taw... hehe...
tak b'kesempatan nk merasa~
Seee~ Nampak cdap kan..kan..
Nak-nak plak time tgh hari panas-panas !
Memg mggoda perut lah ! heee~
Ape yg penting ???
Kerjasamaaaaaa !!
Cpe kata laki tak ley masak ???
tgk !! gigih tue...


Peace !! :)
Peace !! :)
Kami suke posing !
Tak kre di mana pun, tak kre apa keadaan pn !
Itu fakta ! tQ~ :))
Kan dh kata !
Itu fakta ! :)
Going to sangkar ikan !






Nie lah tapak jambatan pulau pinang yg kedua !
Still dlm pembinaan ~
Lagi panjg dari penang bridge yg ade skrg...
dari batu maung (pulau) mg'hala ker batu kawan (seberang prai)..




At sangkar ikan !
Kat cni suma ikan-ikan nie di bela & di jual...
Memg besar, bsaq lah !


Taaaadddaaaa ! Itu fakta yer !
Fakta...fakta !Well, nak jugak kannnn~
Fakta lagi ! heeee


Stretching before jungle-trekking !


Waaaahhhh ! aku pokes tue weyyy~
Hahaha ! Harap maap !
Journey to the top t'pksa di hentikan ~
*bukan slh sy !!! kasut pnye salah yer~*
Si Pesalah ! :p
Last day !
Moning peace island !
Memg peace lah kat cni... :)


Briefing & persediaan before aktiviti t'akhir di jalankan...


Yeeeehhhhaaaa !
Masa utk tunjuk skill masing-masing !


Nie pulak mse aktiviti p'tolongan cemas...


Khusyuk dpa kannn.. bgos-bgos !




Cmnie la cara-cara nak buat pengusung...


Nie plak model nya...
Drama numbe 1 eh !






Its Show Time ! hihi


Siapakah jejaka yang memakai baju nie??
Jeng..jeng..jeng.. !!
Razak yang sweet !
manissssssss~ heeeee
ape..ape?? oit ! budak skolah rendah daaa...
tp tang manis tue i like !


Iklan versi kaseh sayang~
Motif ? Ibu yang penyayang... lalala


Its time to say Gud Bye !
Sayonara ! 

Bubye sume !


Bila poket mula berisi....
Ayuuuuuhhhhh !!!
Nyummy~nyummy~
Smile !! :)
Ade jodoh kte jmpe lagi yer !!
*bebudak kk perak*
#some.pic.in.this.CikEntry.are.credits.to.shu#till then, daaaa~



Thanks for reading!