Berhabuk again~ Ayuhhh! Kemas2! pssst! bila tiba hari raya...~


Hello! Assalamualaikum... 
Dh berhabuk skali lg kan... huhu~ 
Cian mr.bloggie sy nih!
okey, lets update a few things yah! 
First of all, ketika detik nie,saat nie, waktu ketika nye aku menulis nie.. 
adalah aidilfitri ke-3... 
Alhamdulillah, berkesempatan lg utk menyambut Syawal tahun nie... 
Syukur ke hadrat Ilahi...
B'crita sal raya nih knnnn... lets switch our mood to Raya mood lah! :)




Waaahhhh! teringat kampung halaman... 
huhu~ bestnye ble tingat zaman kanak2 ribena dlu... 
besa lah kn,budak2 nie lah yg paling excited nk raya knnn... k
alaw esoknye nk raya,mlm nie kompem2 takley tdow pnye... 
dasyat tahap excited tue~ hehe... 
Biasanya... tiap2 tahun aku pulang beraya d perlis... kampung halaman ku... tempat aku di lahirkan... 
tp skrg,keadaan tue dh makin brubah... 
tahun nie gak kedua orang tua abah (tok & tokwan) dh kembali ke Rahmatullah... 
Jd, bertambah2 lah berbeza nya keadaan...
Persiapan ala kadar jer... 
Bak kata my mama, selagi kte suma ada sama2,berkumpul ramai2 di hari raya... 
setiap perbezaan tue akn lengkap dgn sendiri nya... 
Yup! tue satu hakikat yg harus di akui... 
tak kira lah meriah mne pun raya kte,takkan lengkap kalaw tak de insan2 yg tersyg kn... Hurmmm...
ayuhhh! selam ke dasar haty jap~ 
Dlm senyum,dlm tawa... honestly,ade jugak rse terkilan kat hati sbnr nye... 
first,sbb tak dpt beraya di kampung...! 
btul ckp org2! raya di bandar jauh beza nya... sgt tak best!
 ketupat segera,lemang segera,rendang segera... huhh! 
second, sbb cuti kejap sgt3!! arghhh benci lah~

third, sbb... huuuu~ dear haty... letakkan "itu" di sudut yg terdalam yah! <3

Okey~ 
lastly, di kesempatan nie, 
buat keluarga yg tak sempat bersua muka, kengkawan & sesape je yg mgenali aku... 
Dgn ingatan tulus & ikhlas... 
Selamat Menyambut Hari Raya Aidilfitri... 
Aku menyusun sepuluh jari memohon maaf andai ada salah & silap yg tgn nie buat,mulut nie terkata,hati nie terdetik,otak nie terpikir... 
mungkin aku tak sedar atau tak sengaja terbuat pde korg suma... 
I'm so sory... :(
Semoga lebaran kali nie lebih bermakna & disambut dgn pnuh meriah... :)




Salam Aidilfitri~
-Cik Clara-


Thanks for reading!

0 comments: